Tre hamburgare att avnjuta i San Juan, Puerto Rico

Vad är en utlandsresa utan burgare? Speciellt till ett land som praktiskt taget tillhör USA. Inte bra enligt mig. Det blev dock rätt få burgare om man jämför när vi va i USA då jag tror att vi åt 5 burgare på en vecka. Nu blev det tre varav två riktiga fullträffar! 
 
Yam Burger
Bara ett par hundra meter från vårt hotell låg Yam Burger. Man ser redan på utsidan att det är ett hippt ställe med sin neonskylt och sina färgglada skyltar. Vi hittade restaurangen via TripAdvisor där den låg hyfsat högt men när vi kom dit var det nästan tomt. Oförtjänt tomt visade det sig när vi åt deras burgare. Bilderna jag tog med mobilkameran är så dåliga att jag inte kan lägga upp dem men hela stället hade en skön vibb av lagom hipsterness. Restaurangen var öppen åt ena hållet så det var som att sitta på ett altandäck. Bord i rostfritt stål, en arkadmaskin, basketspel och coola måningar på väggarna. Maten serverades på papperstallrik och ölen utan glas. Avslappnat och härligt ställe!
Jag tog en YamTexas burgare med white american cheese, svamp, bacon, lökringar, sallad, tomat och bqq sås. Det var ett litet monster till burgare. Egentligen är jag inget fan av lökringar men dessa var väldigt goda. Superkrispiga och smakade lök och inte bara frityrsmet. Yam! Burgarna var riktigt saftiga och köttet var rikitgt gott. De hade såklart den obligaoriska stämpeln som bränns in på toppen av brödet. Det gick även att göra sin egen burgare där man kunde välja olika bröd, som pita eller wrap, kött, kyckling, kött eller veg och tillbehör. Vi var på väg att gå dit en gång till men beslutade oss att gå till Food truck parken istället.  
 
El hamburger
När vi gick på promenaden som gick längs med havet på väg mot Old San Juan stannade plötsligt Peter och svängde in mot ett väldigt anonymt och slitet hus. Jag hann inte se skylten så först hade jag ingen aning om vart vi var. Väl där inne slog stekoset emot mig och jag förstod att nu vankades det burgare. Inte vika burgare som helst heller utan El Hamburger alltså The hamburger. Namnet ovar en hel del eftersom det ju heter Hamburgaren, som i den enda hamburgaren du behöver känna till.
Restaurangen är sparsamt inredd och har en avskalad och simpel inredning. Det var fullt och vi tog det sista bordet. Även efter att vi kom fylldes det på i en stadig takt och det verkar alltid vara fullt. Det är en snabbmatsrestaurang så det är ingen idé att förvänta sig snabb och uppmärksam service. Men trots allt är det ju maten man är där för. Som syns på bilden nedan får man in en öppen burgare i bröd med tillbehören på sidan så får man bygga sin egen burgare. Tillbehören som fanns var ketchup, tomat, inlagdgurka, sallad och lök. Jag tog en vanlig cheddarburgare och fick en rejälklump som var såå god. Trots att den bara kostade typ 2 dollar smakade den godare än många andra burgare jag testat. Pommesen var också frasiga och goda, även om de inte var hemgjorda.
 
Den sista burgaren är en liten extra. Vi åt lunch/middag på flygplatsen innan vi åkte hem och jag minns inte ens vad stället hette. Brödet smakade som ett fluffigt gatukösbröd vilket inte tilltalade mig då det blev lite torrt. Däremot tyckte Peter att den var nice. Jag är svag för tanken på en avocadoburgare och beställer det ofta men blir ofta besviken. Avocadon smakar sällan mycket och ger burgaren snarare en mosigt och geggigt intryck. Den här var inte så dålig men avocadon tillförde inte direkt något. Om jag skulle lägga 22 dollar igen? Nja.. Då skulle jag hellre köpa 11 burgare på hel hamburger.. 
 
Om ni gillade inlägget, klicka gärna på hjärtat så jag vet vilka inlägg ni gillar bäst ♥
Hamburgare - Puerto Rico - Restaurang