Nomas stjärnkock René Redzepi hos Skavlan

Att inte vara ett regelbunden tittare på ett av Sveriges största TV-program kan straffa sig ibland. För ett par fredagar sedan (2/2) tittade jag på första delen av Skavlan där Alicia Vikander var med för att sedan byta till att titta på en film istället. Oj vilket misstag det visade sig vara. För inte ett ont anande stängde jag av programmet som jag i efterhand såg att Nomas stjärnkock René Redzepi var med i. Som tur är i vårt nu ständigt uppkopplade samhälle behövde jag inte vänta på en repris utan kunde direkt streama den från SVT. Även om 
 
Jag blev glatt överraskad av det fina introklippet innan René klev in i studion som visade en massa härliga råvaror som sjöborre och gräshoppor. De har haft stängt under hösten och renoverat om sina lokaler, nu sedan öppningen har de skaldjurstema som speglades väldigt fint i introt. De kör faktiskt på ett starkt säsongsbetonat tema året runt. Noma är definitivt på min bucket list av restauranger jag måste äta på. Åter till Skavlan, det blev ett trevligt samtal tycker jag! Det är inte så ofta man kommer nära stjärnkockar eftersom de ju mest står i köket och ofta är väldigt anonyma. Hans bakgrund med invandrarndeföräldrar som kunde satt käppar i hjulet men icke. Drivkraften är enorm och René driver nu en restaurang som blivit korad som Världens bästa restaurang, fyra gånger! Jag fastnade särskilt för citatet "Det spelar ingen roll om jag dör, bara jag lyckas". Det säger mycket om René som person. Viljan att fortsätta förändras och inte fastna i sin framgång var också väldigt intressant. De äter också något väldigt knasigt i inslaget som jag gärna vill testa, hur konstigt det än låter!
 
Nu ska jag inte avsölja mer utan vill ni se mer finns inslaget hos SVTplay här. Avsnittet finns att se fram till söndag 22 april 2018.
 
Bilder: Inslaget hos SVTplay.
Guide Michelin - Matlagning - Restaurang - Stjärnkock - TV